Kuřecí prsa s medovým pórkem

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky (cca 500 g), 400 g pórku, 75 g másla, 2 lžíce tekutého medu, 2 žloutky, 300 ml smetany ke šlehání, šťáva z půlky citronu, strouhaný muškátový oříšek, sůl, čerstvě mletý barevný pepř

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme příčně na tenké plátky. Do pánve vložíme 25 g másla, osmahneme na něm dozlatova kuřecí kousky, přendáme je do misky a přikryjeme. Udržujeme v teple.

Do pánve dáme zbytek másla a rozehřejeme v něm med. Přidáme pórek pokrájený na kolečka široká asi 1 cm a lehce je promícháme, aby se obalila medem. Mírně je zároveň orestujeme, aby příliš nerozměkla. Pak vrátíme do pánve kousky masa, přelijeme je žloutky rozšlehanými ve smetaně a všechno za stálého míchání prohřejeme, ale už nevaříme. Zároveň přidáme citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl, a pepř.

Podáváme s rýží.

Kuřecí prsa s medovým pórkem
Kuřecí prsa s medovým pórkem

Přidáno: 17.3.2010