Kuřecí s bulgurovým salátem

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 80 ml oleje, 1 lžička soli, 0,5 lžičky čerstvě mletého pepře, 1 lžička kurkumy, 1 lžička sušeného česneku

salát: 300 ml bulguru + 600 ml vody, 1 lžíce řasy nori, sůl, mletý pepř, 1 salátová okurka, 1 velká červená cibule, hrst cherry rajčátek, hrst velkých černých oliv, šťáva z půlky citronu, 4 lžíce olivového oleje

Postup

Olej nalejeme do misky, smícháme se solí, pepřem, kurkumou a česnekem.

Maso omyjeme, osušíme a naložíme do ochuceného oleje. Dbáme na to, aby byly všechny kousky olejem ze všech stran potřené. Necháme stát 1-2 hodiny.

Bulgur zalejeme vodou, osolíme, přidáme řasu a pod pokličkou na mírném plameni povaříme 15 minut. Pak plotýnku vypneme a hrnec s bulgurem na ní necháme stát dalších 15 minut.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka.

Omytou okurku rozpůlíme, lžičkou vyjmeme střední vodnatou část a okurku nakrájíme na tenká půlkolečka.

Rajčátka rozkrájíme na čtvrtky, olivy na tenké kroužky.

Hotový bulgur necháme částečně vychladnout a smícháme ho s připravenou zeleninou, olivami, olivovým olejem a citronovou šťávou.

Nakonec salát dochutíme solí a pepřem.

Na pánvi rozpálíme trošku oleje a naložené řízky z obou stran opečeme dozlatova (celkem 10-12 minut).

Na talíř naservírujeme salát a na něj položíme na plátky nakrájené maso.

Přidáno: 29.6.2019