Kuřecí s bulgurovým salátem
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, 80 ml oleje, 1 lžička soli, 0,5 lžičky čerstvě mletého pepře, 1 lžička kurkumy, 1 lžička sušeného česneku
salát: 300 ml bulguru + 600 ml vody, 1 lžíce řasy nori, sůl, mletý pepř, 1 salátová okurka, 1 velká červená cibule, hrst cherry rajčátek, hrst velkých černých oliv, šťáva z půlky citronu, 4 lžíce olivového oleje
Postup
Olej nalejeme do misky, smícháme se solí, pepřem, kurkumou a česnekem.
Maso omyjeme, osušíme a naložíme do ochuceného oleje. Dbáme na to, aby byly všechny kousky olejem ze všech stran potřené. Necháme stát 1-2 hodiny.
Bulgur zalejeme vodou, osolíme, přidáme řasu a pod pokličkou na mírném plameni povaříme 15 minut. Pak plotýnku vypneme a hrnec s bulgurem na ní necháme stát dalších 15 minut.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Omytou okurku rozpůlíme, lžičkou vyjmeme střední vodnatou část a okurku nakrájíme na tenká půlkolečka.
Rajčátka rozkrájíme na čtvrtky, olivy na tenké kroužky.
Hotový bulgur necháme částečně vychladnout a smícháme ho s připravenou zeleninou, olivami, olivovým olejem a citronovou šťávou.
Nakonec salát dochutíme solí a pepřem.
Na pánvi rozpálíme trošku oleje a naložené řízky z obou stran opečeme dozlatova (celkem 10-12 minut).
Na talíř naservírujeme salát a na něj položíme na plátky nakrájené maso.
Přidáno: 29.6.2019