Kuřecí se zelenou kari pastou
Ingredience
600 g kuřecích prsou, 1 sáček zelené kari pasty (50 g), 1 plechovka (400 g) kokosového krému, hrst zeleného hrášku, pár mladých kukuřičných klásků, olej, 2 lžíce solamylu
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na větší kusy, promícháme se dvěma lžícemi oleje a solamylem. Necháme hodinu odpočinout.
V kastrolu nebo hlubší pánvi zahřejeme další dvě lžíce oleje a maso na něm prudce opečeme až začne zlátnout.
Přidáme kari pastu a mícháme asi minutu, než se rozvoní. Potom podlijeme troškou vody (cca 150 ml) a pod pokličkou 3 minuty dusíme.
Přilijeme kokosový krém, přidáme na kolečka nakrájené klásky, hrášek a dusíme dalších 4-5 minut.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 26.7.2015