Kuřecí ve smetanovo-hořčičné omáčce

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 250 ml smetany na vaření, 2 vrchovaté lžíce hořčice, 1 malá plechovka sterilovaného hrášku, sůl, pažitka, olej

Postup

Maso nakrájíme na proužky, smícháme se dvěma lžícemi oleje a pak přimícháme hořčici. Necháme 1-2 hodiny v chladu odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a za občasného míchání prudce opečeme maso dozlatova. Osolíme, podlijeme trochou vody a dodusíme doměkka. Chceme-li více omáčky a hustější, můžeme přidat vody víc a zahustit solamylem rozmíchaným v trošce vody. K měkkému masu přilijeme smetanu, nasypeme scezený hrášek, posekanou pažitku (nebo sušenou) a krátce povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Kuřecí ve smetanovo-hořčičné omáčce

Přidáno: 17.10.2009