Marinovaná prsíčka

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, olej na smažení
marináda: 1 dl oleje, 1 dl piva (10°), 3 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička pepře, 2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička cukru, 7 rozmačkaných stroužků česneku

Postup

Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a dobře rozšleháme. Omyté a osušené maso lehce naklepeme (nerozklepávat na placato) a z vnitřní strany (tam co nebyla kůže) nařízneme do mřížky. Každý řízek protáhneme marinádou a vložíme do misky. Zbytkem marinády maso zalijeme. Uzavřeme pokličkou nebo potravinářskou fólií a necháme uležet do dalšího dne. Plátky masa pak opékáme na pánvi (nebo na grilu) z obou stran do změknutí masa. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami či hranolky a zeleninovým salátem.

Marinovaná prsíčka

Přidáno: 12.8.2007