Marinované kuře
Ingredience
4 kuřecí čtvrtky, sůl, mletý pepř, 500 ml podmáslí, 3 stroužky česneku, 1 lžička mletého chilli, 1 lžička třtinového cukru
Postup
Omyté a osušené maso ze všech stran osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy.
Podmáslí promícháme s rozmačkaným česnekem, chilli a cukrem.
Marinádou zalijeme kuře, přiklopíme a dáme na 24 hodin do ledničky.
Z ledničky vytáhneme několik hodin před pečením, aby kuře s marinádou dosáhlo pokojové teploty. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme. Prvních 15-20 minut necháme přikryté, pak odklopíme a pečeme do zezlátnutí.
zdroj: magazín Albert
Přidáno: 30.8.2014