Maso ve smetaně

Ingredience

1 kuře, 250-300 ml smetany ke šlehání, sůl, olivový olej

Postup

Kuře vykostíme a plátky masa naklepeme. Kosti a kůži použijeme na polévku. (Kdo má problém s vykostěním kuřete, koupí hotové prsní a stehenní řízky).
Pekáč nebo zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme řízky tak, aby byly těsně vedle sebe (podle toho volíme velikost nádoby). Osolíme a zalijeme smetanou. Na několika místech maso trochu nadzvedneme vidličkou, aby smetana zatekla i po ně.
Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C (bez pokličky) a pečeme dokud smetana nezačne hnědnout (cca 30 minut).
Podávat můžeme s rýží nebo jakkoliv upravenými bramborami (uvařené, bramborová kaše, hranolky, salát).

Maso ve smetaně
Maso ve smetaně
Maso ve smetaně

Přidáno: 6.6.2009