Opilé kuře

Ingredience

1 kuře, 1 plechovka piva (radši 0,33l, půllitrová je moc vysoká a nevešlo se mi to do trouby)
marináda: 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce chilli omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžička chilli koření, 4 rozmačkané stroužky česneku, 1 lžička soli

Postup

Suroviny na marinádu smícháme a společně zahřejeme. Teplou marinádou zalijeme omyté a osušené kuře v misce a důkladně ho ze všech stran v marinádě vykoupeme. Necháme marinovat 1 hodinu. Plechovku s pivem otevřeme, odlijeme asi 1 dl a do víčka uděláme ostrým nožem další dva otvory. Plechovku postavíme na plech (příště pod ni dám papír na pečení, šťáva odkapávající z kuřete se připekla k plechu, papír ušetří jeho drhnutí). Na plechovku "posadíme" kuře a vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200°C. Pečeme asi 40 minut do zezlátnutí. Během pečení můžeme kuře občas potřít zbylou marinádou. Podáváme s chlebem nebo jakkoliv upravenými bramborami.

Opilé kuře
Opilé kuře
Opilé kuře

Přidáno: 1.3.2008