Pálivé kuře

Ingredience

1 kuře (nebo čtyři stehna), 2 lžičky soli, 2 lžičky kari, 2 lžičky mletého chilli, 1 cibule, 1 plechovka krájených rajčat (400 g), olej, 200 ml smetany, 1-2 lžičky solamylu

Postup

Omyté kuře (nebo stehna) naporcujeme a osušíme.

Sůl, kari a chilli smícháme se 2 lžícemi oleje. Vzniklou pastou namasírujeme porce masa ze všech stran.

V kastrolu rozpálíme olej a maso ze všech stran prudce opečeme. Vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku nasypeme cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí.

Zalijeme rajčaty, promícháme a do tohoto základu vložíme opečené maso.

Podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby vyhřáté na 220°C. pečeme do změknutí masa (cca 45 minut).

Až je maso měkké, opět je z kastrolu vyjmeme. Do šťávy nalijeme smetanu, solamyl rozmíchaný v trošce vody a za stálého míchání necháme krátce přejít varem.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

S chilli opatrně, kdo nechce pokrm hodně pálivý, stačí jedna lžička.

Přidáno: 14.5.2016