Pánev z Kalkaty

Ingredience

500 g kuřecích nebo krůtích prsou, 1 cibule, 100 g šunky, 200 g zakysané smetany, 50 g rajčatového protlaku, 50 g kokosové moučky, mléko, citronová šťáva, 2 jablka, 2 lžičky kari, špetka majoránky, špetka skořice, 1 lžička mletého bobkového listu, sůl, olej

Postup

Kokos v hrnku zalijeme mlékem tak, aby byl všechen ponořený. Necháme 1-2 hodiny postát.
V pánvi wok osmažíme na rozpáleném oleji oloupanou nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme šunku pokrájenou na proužky a oloupaná nastrouhaná jablka. Společně podusíme asi 3 minuty. Přidáme maso pokrájené na kostky, protlak, koření a osolíme. Přilijeme kokosovou moučku s mlékem, promícháme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou a přimícháme smetanu. Necháme krátce přejít varem a odstavíme.
Podáváme s rýží.

Pánev z Kalkaty
Pánev z Kalkaty
Pánev z Kalkaty

Přidáno: 20.1.2010