Pečená křidélka

Ingredience

1-1,5 kg kuřecích křidélek, bylinky podle chuti
marináda: 6 lžic kečupu, 4 lžíce wocesterové omáčky, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce chilli omáčky 1 lžíce třtinového cukru, 4 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, hrstka najemno posekaného rozmarýnu

Postup

Všechny suroviny na marinádu dobře promícháme.

Marinádou zalijeme omytá a osušená křidélka a dobře promícháme. Misku přetáhneme fólií a dáme do chladna aspoň na hodinu (marinovala jsem přes noc).

Plech potřeme olejem a křidélka na něj vyskládáme. Osolíme a pro vůni můžeme ještě přihodit pár bylinek.

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po 15-20 minutách křidélka na pekáči obrátíme a dopečeme dalších asi 15 minut.

Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.

Pečená křidélka
Pečená křidélka
Pečená křidélka
Pečená křidélka

Přidáno: 8.8.2015