Pečené kuře se zeleninovým bulgurem

Ingredience

4 kuřecí stehna (klidně můžeme použít celé rozčtvrcené kuře), 5 lžic oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mletého pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sušeného oregana, 10 řapíků celeru, 2 mrkve, 2 petržele, kousek másla

250 ml bulguru + 500 ml vody

Postup

Olej smícháme se solí, paprikou, kari, oreganem a pepřem. Tuto směs vmasírujeme ze všech stran do kuřecích čtvrtek a pak je necháme hodinu odpočinout.

Celerové řapíky, mrkev i petržel nakrájíme na malé kousky a všechnu zeleninu rozprostřeme do pekáče vyloženého papírem na pečení.

Na zeleninu uložíme kuřecí čtvrtky, na každou položíme tenký plátek másla a všechno podlejeme trochou vody (asi 200 ml).

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a kuře pečeme asi 50 minut.

Bulgur nasypeme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 20 minut.

Až je maso měkké, vyndáme je na talíř.

Uvařený bulgur nasypeme do pekáče do výpeku z kuřete se zeleninou a všechno promícháme.

Přidáno: 16.3.2019