Pestrý pikantní hrnec

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 1 velká cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce rajského protlaku, 3 mladé mrkve, 0,5 menší hlávky mladého zelí, 6 stroužků česneku, 1 chilli paprička, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce sterilované kukuřice, 4 rajčata, několik lístků čerstvé bazalky, mletý pepř, sůl, 2 hrsti dlouhých nudlí

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji.

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme k cibuli.

Po 3 minutách osolíme, opepříme, přidáme hořčici, protlak, na kolečka nakrájenou mrkev, na proužky pokrájené zelí, celé oloupané stroužky česneku a papričku. Promícháme a přikryté dusíme 10-15 minut.

Potom podlijeme 150-200 ml vody, přidáme bujón, kukuřici, přepůlená rajčata a posekanou bazalku. Dusíme další 3 minuty.

V osolené vodě uvaříme nudle do poloměkka. Scezené zlehka vmícháme k masu a zelenině. Odstavíme a přikryté necháme dojít.

Podáváme s chlebem.

Pestrý pikantní hrnec
Pestrý pikantní hrnec
Pestrý pikantní hrnec

zdroj: slovenský časopis Dobré jedlo

Přidáno: 29.5.2010