Prsíčka v klobásovém těstíčku
Ingredience
4 kuřecí řízky, 2-3 vejce, 100 ml vody, sůl, mletý pepř, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce hořčice, 5 lžic solamylu, hladká mouka, 2 nožičky šunkové klobásy, tuk na smažení
Postup
Do misky rozklepneme celá vejce, přidáme vodu, hořčici, sojovou omáčku, solamyl, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Zahustíme moukou, musí vzniknout těstíčko husté, ale tekuté. Nakonec vmícháme najemno nastrouhanou klobásu.
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, vložíme do těstíčka a promícháme. Necháme několik hodit uležet, ideálně přes noc.
Na pánvi rozpálíme tuk, z těstíčka vytahujeme po jednom kousky a vkládáme na pánev. Z obou stran usmažíme dorůžova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Přidáno: 5.2.2012