Rajské maso s bylinkami
Ingredience
750 g vepřového plecka (nebo kuřecích prsou, možno i namíchat), 2 cibule, 1 malá plechovka rajského protlaku, olej, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, po hrsti čerstvých lístků bazalky a dobromysli
Postup
Na troše oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kousky a za častého míchání opečeme. Pokud použijeme směs vepřového a kuřecího, kuřecí přidáme o trochu později.
Opečené maso zaprášíme moukou a za stálého míchání chvíli smažíme. Pak osolíme, opepříme a vmícháme protlak.
Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Až je maso téměř měkké, přidáme posekané bylinky a dodusíme doměkka.
Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami, na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami.
Přidáno: 26.2.2012