Rychlá kuřecí bašta
Ingredience
400 g kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, 2 lžíce přepuštěného másla, 6-7 lžic Zeleninové bašty s česnekem (sterilizovaná zeleninová směs s hořčicí), 5 lžic smetany
Postup
Omyté a osušené maso rozkrájíme na tenké plátky a z obou stran ho osolíme a opepříme.
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso na něm opečeme z obou stran dozlatova. Opečené maso vyjmeme na talíř.
Do výpeku v pánvi dáme zeleninovou směs a smetanu. Za stálého míchání přivedeme k varu, pokud je vzniklá omáčka příliš hustá, přidáme trochu smetany nebo vývaru.
Do omáčky vložíme opečené maso a společně necháme přejít varem 1-2 minuty.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 11.8.2019