Sakra kuře (králík)

Ingredience

1 kuře (králík), 200 ml vody, 100 ml oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worchestrové omáčky, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička soli, 2 velké cibule, 5 stroužků česneku (i více)

Postup

Kuře (králíka) omyjeme, osušíme a naporcujeme.
Vodu, olej, hořčici, worchestrovou omáčku, kečup, pepř, sůl a rozmačkaný česnek důkladně promícháme. Pak vmícháme na půlkolečka nakrájenou cibuli.
Maso naložíme do marinády, přikryjeme a necháme do druhého dne uležet. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a upečeme doměkka (trvá to asi hodinu). Během pečení není třeba odkrývat ani podlévat.
Podáváme s horáckými knedlíky nebo s rýží.

Sakra kuře (králík)
Sakra kuře (králík)

Přidáno: 7.3.2009