Tatarkové kuře na cibuli

Ingredience

4 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní), 2 lžíce tatarky, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, 3-4 cibule, plátkový sýr

Postup

Omyté a osušené maso osolíme a opepříme.

Tatarku smícháme se smetanou a maso touto směsí potřeme ze všech stran.

Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme do pekáčku. Na ni naskládáme maso potřené směsí a poklademe plátky sýra.

Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a upečeme doměkka, asi 25-30 minut. Ke konci pečení odkryjeme a necháme zezlátnout.

Podáváme s bramborami a dušenou zeleninou.

Tatarkové kuře na cibuli
Tatarkové kuře na cibuli
Tatarkové kuře na cibuli
Tatarkové kuře na cibuli
Tatarkové kuře na cibuli
Tatarkové kuře na cibuli

Přidáno: 7.12.2014