Zapékané kuřecí řízky

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 250 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, červená paprika, malá plechovka kukuřice, 2 - 3 kyselé okurky, 150 g šunky, zelená petrželka, sůl, pepř, oblíbené koření (např. mletá paprika, grilovací, provensálské, gyros,..)

Postup

Řízky naplocho rozpůlíme, naklepeme, osolíme a okořeníme. V míse smícháme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, papriku a okurky, kukuřici a vejce a posekanou zelenou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme. Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení, pak anglickou slaninou tak, aby přibližně poloviny plátků přečnívaly z formy ven. Slaninu na dně i bocích pokryjeme vrstou rozklepaných řízků. Takto připravenou "formu" vyplníme náplní. Náplň překryjeme přečnívajícími kousky řízků a anglickou slaninou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut. Po vytažení z trouby necháme chvilku odpočinout, pak opatrně vyklopíme a sloupneme papír. Lépe se krájí po částečném zchládnutí.

Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky
Zapékané kuřecí řízky

zdroj: internet

Přidáno: 8.3.2008