Zeleninové kuře s adžikou

Ingredience

4 kuřecí čtvrtky, 1 plechovka krájených rajčat (možno nahradit čerstvými), 1 červená paprika, 2 bílé papriky, 2 cibule, sůl, koření Adžika, olej, máslo

Postup

Maso omyjeme a každou čtvrtku rozpůlíme. Ze všech stran osolíme a posypeme adžikou. Se solí opatrně, směs koření obsahuje i sůl.

Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky.

Pekáč vytřeme olejem a vložíme do něj cibuli, rajčata i s nálevem a papriky.

Na zeleninu naskládáme kousky kuřete, na každý položíme tenký pláteček másla. Nepodléváme, zelenina pustí vody dost.

Přikryté vložíme do trouby a při 220°C upečeme doměkka (asi hodinu). Občas můžeme maso přelít vypečenou šťávou, ke konci na chvíli odkryjeme.

Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Zeleninové kuře s adžikou
Zeleninové kuře s adžikou
Zeleninové kuře s adžikou
Zeleninové kuře s adžikou
Zeleninové kuře s adžikou

Přidáno: 25.7.2013