Zeleninové kuře s adžikou
Ingredience
4 kuřecí čtvrtky, 1 plechovka krájených rajčat (možno nahradit čerstvými), 1 červená paprika, 2 bílé papriky, 2 cibule, sůl, koření Adžika, olej, máslo
Postup
Maso omyjeme a každou čtvrtku rozpůlíme. Ze všech stran osolíme a posypeme adžikou. Se solí opatrně, směs koření obsahuje i sůl.
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky.
Pekáč vytřeme olejem a vložíme do něj cibuli, rajčata i s nálevem a papriky.
Na zeleninu naskládáme kousky kuřete, na každý položíme tenký pláteček másla. Nepodléváme, zelenina pustí vody dost.
Přikryté vložíme do trouby a při 220°C upečeme doměkka (asi hodinu). Občas můžeme maso přelít vypečenou šťávou, ke konci na chvíli odkryjeme.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.
Přidáno: 25.7.2013