Znojemské krůtí plátky

Ingredience

500 g krůtích prsou, 1 cibule, 2-3 naložené sladkokyselé okurky, sůl, mletý pepř, 2-3 lžíce kvásku, olej

Postup

Maso nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a opepříme.

Na oleji maso prudce z obou stran opečeme.

Opečené maso vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno posekanou cibuli. Orestujeme ji do zesklovatění.

K cibuli vrátíme maso, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut).

Až je maso měkké, vyjmeme je a udržujeme v teple. Do pánve nasypeme nadrobno pokrájené okurky a přilijeme kvásek rozmíchaný v půl hrnku vody. Dobře promícháme a povaříme 4-5 minut. Podle potřeby přidáme vodu nebo kvásek, podle toho, jak hustou omáčku požadujeme.

Nakonec vrátíme do omáčky maso.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Přidáno: 9.7.2016