Bretaňské galetky

Ingredience

těsto: 250 g pohankové mouky, špetka soli, 500 ml vody, 2 vejce, 40 g másla

dále: 8 malých vajec, 300 g šunky, 250 g strouhaného ementálu, sůl

Postup

Mouku se solí, vejci a vodou rozmícháme dohladka. Přidáme rozpuštěné vlažné máslo a těsto necháme aspoň hodinu odpočinout.

Rozpálíme pánev a nalejeme na ni naběračku těsta. Nakláněním pánve do stran ho necháme roztéct po celé ploše.

Až začne placka zespodu zlátnout, otočíme ji. Do středu rozklepneme vejce a osolíme je. Okolo žloutku nasypeme šunku nakrájenou na nudličky, zasypeme sýrem a okraje placky přehneme směrem ke středu tak, aby žloutek byl vidět.

Zvolna dopečeme, aby ztuhnul bílek.

zdroj: magazín Ona Dnes

Přidáno: 2.3.2018