Červené kuře

Ingredience

1 kuře, sůl

marináda: 3 lžíce másla, 1 lžíce medu, 2 lžíce tmavé sojové omáčky, 100-150 g rajského protlaku, 1 lžička soli, 1 lžička chilli, 0,5 lžičky skořice

Postup

Omyté a osušené kuře naporcujeme a ze všech stran lehce osolíme. Naskládáme do máslem vytřeného pekáče.

Máslo rozpustíme a vmícháme med, protlak, sůl, sojovou omáčku, chilli i skořici. Důkladně promícháme.

Marinádou potřeme kuře v pekáči. Podlijeme troškou vody (cca 150 ml) a přiklopíme pokličkou.

Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme do změknutí asi hodinu. Občas můžeme přelít výpekem, případně podle potřeby podlít horkou vodou. Posledních 10 minut pečeme odkryté.

Podáváme s rýží.

Červené kuře
Červené kuře
Červené kuře
Červené kuře
Červené kuře

Přidáno: 12.1.2014