Dušená mrkev s česnekovým jogurtem

Ingredience

čerstvá mrkev, bílý jogurt, česnek, sůl, kurkuma, kousek másla

Postup

Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo.

V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme kousek másla, přisypeme mrkev a 2-3 minuty osmažíme.

Osolíme, okořeníme kurkumou (nebo kari), podlijeme troškou vody a pod pokličkou podusíme doměkka asi 20 minut. Ke konci dušení by měla být všechna voda vydušená.

Jogurt promícháme s rozmačkaným česnekem a špetkou soli.

Na talíř dáme dušenou mrkev a polijeme ochuceným jogurtem.

Můžeme podávat samostatně jako lehké jídlo, nebo jako přílohu k masu.

Dušená mrkev s česnekovým jogurtem
Dušená mrkev s česnekovým jogurtem

zdroj: varecha.pravda.sk

Přidáno: 11.12.2014