Dýňové rizoto pro vegetariány

Ingredience

půlka máslové dýně (cca 350-400 g), 200 ml kulatozrnné rýže, 2 jarní cibulky, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, chilli (není nutné), 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla

Postup

Dýni, česnek i cibulky oloupeme. Dýni pokrájíme na kostky, česnek a bílé části cibulek nadrobno.

V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a osmahneme na něm dýni s česnekem a cibulkou. Pak přisypeme rýži a krátce společně opečeme.

Osolíme, okořeníme a zalijeme horkou vodou (asi 400 ml). Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže20-25 minut). Občas promícháme, podle potřeby můžeme dolít vodu.

Až je rýže měkká, vmícháme lžíci másla. Na talíři posypeme pokrájenou zelenou částí cibulek.

Dýňové rizoto pro vegetariány
Dýňové rizoto pro vegetariány
Dýňové rizoto pro vegetariány
Dýňové rizoto pro vegetariány

Přidáno: 9.12.2014