Jáhly s kukuřicí a rajčaty

Ingredience

100 ml jáhel, 280 ml vody, sůl, 0,5 lžičky kurkumy, 1 plechovka sterilované kukuřice (212 ml), 1 sklenička sušených rajčat v oleji (190 g), čerstvě mletý pepř, hrstka posekané petrželové natě

Postup

Jáhly propláchneme na sítku a necháme okapat.

Do vody nasypeme kurkumu, osolíme ji a přivedeme k varu. Do vařící vody nasypeme jáhly a povaříme 15 minut. Pak vypneme a na plotýnce necháme dojít a vsáknout všechnu vodu.

Kukuřici scedíme, rajčata překrájíme na menší kousky. Oboje nasypeme do misky a přidáme uvařené jáhly. Zakápneme je olejem z rajčat, podle chuti dosolíme a opepříme a vmícháme posekanou petrželku.

Podáváme samostatně jako lehké bezmasé jídlo, nebo jako přílohu k masu.

Přidáno: 10.9.2018