Kari hlíva s čočkovými těstovinami

Ingredience

250 g těstovin z červené čočky, sůl, olej, 400-500 g hlívy ústřičné, 1 velká cibule, 2 lžičky kari, 250 ml smetany (živočišné nebo sojové - dle zvyklostí)

Postup

Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Očištěnou hlívu rozebereme, větší kousky můžeme překrojit.

V kastrolu rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm osmahneme do zesklovatění.

Pak přidáme hlívu, osolíme ji a za občasného zamíchání opečeme, až zavadne a zmenší objem. Potom ji poprášíme kořením kari, promícháme a zalejeme smetanou. Pod pokličkou dusíme do změknutí.

Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.

Rozdělíme je na talíře (jsou to dvě větší nebo tři menší porce) a přelejeme omáčkou s hlívou.

Přidáno: 23.3.2018