Kari hlíva s čočkovými těstovinami
Ingredience
250 g těstovin z červené čočky, sůl, olej, 400-500 g hlívy ústřičné, 1 velká cibule, 2 lžičky kari, 250 ml smetany (živočišné nebo sojové - dle zvyklostí)
Postup
Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Očištěnou hlívu rozebereme, větší kousky můžeme překrojit.
V kastrolu rozpálíme trochu oleje a cibuli na něm osmahneme do zesklovatění.
Pak přidáme hlívu, osolíme ji a za občasného zamíchání opečeme, až zavadne a zmenší objem. Potom ji poprášíme kořením kari, promícháme a zalejeme smetanou. Pod pokličkou dusíme do změknutí.
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.
Rozdělíme je na talíře (jsou to dvě větší nebo tři menší porce) a přelejeme omáčkou s hlívou.
Přidáno: 23.3.2018