Mečoun s pečenou zeleninou

Ingredience

600 g steaků z mečouna (o tloušťce 3 cm), olivový olej, citronová šťáva, sůl, petrželová nať

příloha: malé brambory, cuketa, lilek, cibule, pórek, česnek, mrkev (vše v libovolném množství podle vlastních preferencí), olivový olej, sůl, drcený kmín, mletý pepř

Postup

V misce smícháme trochu olivového oleje se špetkou soli, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno posekanou petrželkou.

V této směsi obalíme ze všech stran rybu, uložíme do misky, zalijeme zbytkem směsi a dáme na hodinu do ledničky.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na přiměřené kousky. V hlubším plechu pokropíme olejem, osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do změknutí, asi 45 minut (při zkoušení jestli je hotovo zkoušíme brambory, ty se pečou nejdéle).

Grilovací pánev rozpálíme na maximum a položíme na ni steaky. Po 2 minutách otočíme a necháme další dvě až tři minuty.

Pak maso zabalíme do alobalu a necháme 10 minut v teple dojít.

Přidáno: 14.8.2016