Sladkokyselé fazolky adzuki

Ingredience

400 g fazolek adzuki, 2 bobkové listy, 3 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, 2,5 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, 3 lžíce rajského protlaku, sůl

Postup

Fazolky přes noc namočíme do studené vody. Ráno z nich slijeme vodu, zalejeme je novou vodou, přidáme bobkové listy a uvaříme do změknutí, asi 50 minut. Potom fazolky scedíme, vývar uchováme.

Cibuli posekáme na kostičky, papriku zbavenou semen a žeber nakrájíme na kostičky.

Do hrnku dáme škrob, sojovou omáčku, citronovou šťávu, med, rajský protlak a 3 lžíce vývaru z fazolek. Umícháme dohladka.

Na oleji zpěníme cibuli. Až změkne, přidáme papriku a cca 2 minuty restujeme. Pak přisypeme scezené fazolky, přidáme česnek a opět asi 2 minuty mícháme.

Škrobovou pastu v hrnku zředíme vývarem z fazolí a nalijeme na fazolky. Přidáme dalších cca 400 ml vývaru, promícháme, osolíme a společně podusíme asi 10 minut.

Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou.

Podáváme s rýží.

Přidáno: 19.3.2017