Tuňák v jasmínové rýži
Ingredience
600 g tuňáka Estass ve slunečnicovém oleji, 1 červená cibule, mletý pepř, 1 hrnek jasmínové rýže, sůl, 200 g baby špenátu, 1 stroužek česneku, 1 menší celer, slunečnicový olej
Postup
Rýži uvaříme v rýžovaru (případně jinak jak jsme zvyklí).
Celer oloupeme, rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Pánev potřeme olejem, zahřejeme, přidáme nadrobno posekaný česnek. Jakmile se rozvoní, přidáme listy špenátu a mícháme, než změknou a zmenší objem. Pánev odstavíme a špenát necháme částečně vychladnout. Potom ho na prkénku posekáme nožem nadrobno.
Tuňáka vysypeme z balíčku do cedníku a necháme okapat. Olej zachytíme, nalijeme na pánev a zahřejeme. Přidáme nadrobno posekanou cibuli a za častého míchání necháme změknout.
Pak přidáme tuňákové maso, opepříme, můžeme lehce osolit (není nutné), promícháme a necháme prohřát.
Uvařenou rýži rozdělíme na poloviny. Do jedné části vmícháme posekaný špenát, do druhé najemno nastrouhaný uvařený celer.
Do kulatého tvořítka udusáme vrstvu špenátové rýže, pak tuňáka a nakonec celerovou rýži.
Ozdobíme proužky červené cibule a syrovým lístkem špenátu.
Toto kvalitní a dobré tuňákové maso k zakoupení zde.
Přidáno: 20.5.2017