Česnekové roštěnky

Ingredience

600 g zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, česnek, olej, 80 g anglické slaniny

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.

Oloupaný česnek rozmačkáme a do každého plátku masa vetřeme cca 1 stroužek česneku.

Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple.

Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibule a anglickou slaninu. Za častého míchání opečeme dozlatova.

Na cibuli se slaninou uložíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

V hrnku vývaru nebo vody rozkvedláme lžíci mouky a přes sítko nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a dodusíme do úplného změknutí masa.

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Česnekové roštěnky
Česnekové roštěnky

Přidáno: 4.2.2012