Česnekové roštěnky
Ingredience
600 g zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, česnek, olej, 80 g anglické slaniny
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.
Oloupaný česnek rozmačkáme a do každého plátku masa vetřeme cca 1 stroužek česneku.
Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple.
Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibule a anglickou slaninu. Za častého míchání opečeme dozlatova.
Na cibuli se slaninou uložíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
V hrnku vývaru nebo vody rozkvedláme lžíci mouky a přes sítko nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a dodusíme do úplného změknutí masa.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Přidáno: 4.2.2012