Chilli con carne 2

Ingredience

500 g mletého hovězího masa, 1 velká červená cibule, 3 lžíce oleje, 1 malá plechovka rajského protlaku, 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu, 1 plechovka cukrové kukuřice, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 5-6 chilli papriček, zelená petrželka, 2 čtverečky hořké 70% čokolády

Postup

Oloupanou cibuli pokrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji do změknutí.

Přidáme maso a za stálého míchání opečeme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a podlijeme trochou vody.

Papričky (množství zkorigujeme podle velikosti, pálivosti a chuti) zbavíme semínek, nakrájíme nadrobno a přimícháme k masu.

Pod pokličkou dusíme asi půl hodiny, podle potřeby podléváme horkou vodou.

Přidáme scezené a propláchnuté fazole, kukuřici, posekanou petrželku, rozmačkaný česnek, čokoládu a necháme ještě asi 15 minut pomalu probublávat.

Podáváme s rýží nebo chlebem.

Chilli con carne 2

Přidáno: 6.6.2012