Dalmatské hovězí

Ingredience

750 g zadního hovězího masa, 100 g anglické saniny, 2 červené cibule, 3 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 petržel, 2 řapíky celeru, 1 plechovka krájených loupaných rajčat, 7 sušených švestek, olivový olej, 3 bobkové listy, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného rozmarýnu, sůl, mletý pepř, 300 ml červeného vína

Postup

Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev a petržel na nudličky, celerové řapíky a slaninu na malé kousky.

Na troše olivového oleje osmažíme cibuli se slaninou do zežloutnutí. Přidáme česnek, mrkev, petržel, celer a za častého míchání společně osmažíme do změknutí.

Na vedlejší plotýnce zatím na pánvi s trochou oleje prudce opečeme plátky masa.

K osmažené zelenině přimícháme rajčata z plechovky, bobkové listy, tymián a rozmarýn.

Na tento základ položíme opečené plátky masa, podlijeme vínem, přidáme sušené švestky, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí (2-3 hodiny).

Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.

Dalmatské hovězí
Dalmatské hovězí
Dalmatské hovězí

podle www.toprecepty.cz

Přidáno: 27.12.2014