Guláš s mrkví a bramborami
Ingredience
1 kg hovězí kližky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 3-4 mrkve, 4-5 brambor, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika, majoránka, 2 lžíce rajského protlaku, 150 ml světlého piva
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek i brambory oloupeme, mrkev očistíme.
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání opečeme dohněda. Pokud maso pustí šťávu, vydusíme ji na tuk.
Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme protlak, majoránku, promícháme a podlijeme pivem. Pod pokličkou dusíme doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem.
Až je maso téměř měkké, opět necháme vydusit na tuk. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kousky a mrkev na špalíčky. Přikryjeme a dusíme do úplného změknutí.
Nakonec dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.
Podáváme s pečivem.
Přidáno: 2.2.2014