Hovězí jako guláš
Ingredience
1,2 kg hovězího krku, 4-5 cibulí, 5 stroužků česneku, 1 menší červená paprika, 4 lžíce solamylu, 3 lžičky kari, 3 lžičky mleté červené papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 rozdrcená chilli paprička, 5 lžic oleje, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, sůl
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
Cibuli a česnek oloupeme a posekáme na kousky. Papriku nakrájíme na drobné kostičky.
Pekáč vytřeme olejem. Nasypeme do něj cibuli, papriku, maso, koření, česnek, solamyl, osolíme a všechno důkladně promícháme.
Přilejeme litr vody a znovu důkladně promícháme. Do pekáče přihodíme rozmarýn, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.
Po dvou hodinách se podíváme dovnitř, obsah pekáče promícháme a zkontrolujeme, jestli je maso měkké. Pokud ne, znovu přikryjeme a pečeme další půl hodiny až hodinu, průběžně kontrolujeme. Podle potřeby můžeme přilít horkou vodu.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Přidáno: 28.4.2018