Hovězí kližka na kmíně

Ingredience

800 g hovězí kližky, 2-3 lžičky drceného kmínu, olej, 3-4 cibule, 100 g slaniny, sůl, 2 lžíce sádla

Postup

Očištěné maso nakrájíme na větší kusy a promícháme s kmínem. Oloupanou cibuli posekáme na čtvrtkolečka, slaninu na drobné kostičky.

V pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm prudce ze všech stran opečeme. Přemístíme je do pekáčku.

Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli se slaninou. Za častého míchání osmažíme do zesklovatění cibule. Pak celý obsah pánve nasypeme na maso.

Všechno osolíme, podlijeme troškou vody a přikryjeme poklicí nebo alobalem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 2 hodiny.

Pak zkontrolujeme, případně maso obrátíme a pokud je měkké, necháme v troubě jen chvíli bez pokličky "chytnout barvu".

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo sladkokyselými okurkami.

Přidáno: 1.10.2016