Hovězí krk á la zvěřina

Ingredience

1 kg hovězího krku, 2 velké cibule, 2 lžíce koření na zvěřinu (hotová směs), sůl, 1 velká mrkev, 1 velká petržel, kousek celeru, 400 ml smetany na vaření, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, olej

Postup

Omyté a osušené maso zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky.

V pekáči ho dobře promícháme s 2-3 lžícemi oleje a kořením a necháme v chladu přes noc uležet.

K masu do pekáče přidáme na malé kousky pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, promícháme, podlijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Podle potřeby podléváme, případně kousky masa otočíme.

Ve smetaně rozkvedláme mouku.

Až je maso měkké, přilijeme do pekáče přes sítko smetanu s moukou, promícháme, přidáme ocet a vrátíme na dalších 20 minut do trouby.

Nakonec podle potřeby dochutíme solí a octem.

Podáváme s knedlíkem.

Hovězí krk á la zvěřina
Hovězí krk á la zvěřina

Přidáno: 9.9.2012