Hovězí líčka na rajčatech

Ingredience

1 kg hovězích líček, 2 lžíce sádla, 2-3 cibule, 3-5 stroužků česneku, 1 plechovka krájených rajčat (cca 400 g), oregano, sůl, mletý pepř, hořčice

Postup

Líčka očistíme, omyjeme, osušíme. Ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Na rozpáleném sádle maso ze všech stran prudce opečeme a vyjmeme z kastrolu.

Do výpeku nasypeme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na plátky pokrájený česnek, obsah plechovky s rajčaty, lžičku oregana a promícháme.

Do tohoto základu vložíme opečená líčka, podle potřeby přidáme trošku vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

Nakonec šťávu dochutíme solí nebo hořčicí.

Podáváme s uvařenými těstovinami, rýží, nebo jen samotnou dušenou zeleninou.

Hovězí líčka na rajčatech
Hovězí líčka na rajčatech
Hovězí líčka na rajčatech

Přidáno: 30.11.2014