Hovězí na víně s bylinkami

Ingredience

1,5 kg hovězího zadního masa z kýty, sůl, mletý pepř, 5 lžic oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 větší cibule, 4 bobkové listy, 3 svitky skořice, 250-300 ml červeného vína, 3 lžíce rajského protlaku, 2 větší větvičky rozmarýnu, hrst čerstvého tymiánu

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Osolíme je a opepříme. Rukou promícháme a sůl s pepřem vmasírujeme do masa. Zaprášíme moukou a ještě jednou promícháme.

Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a maso na něm prudce ze všech stran opečeme dohněda.

Opečené maso vyjmeme a udržujeme v teple.

Do výpeku nasypeme nahrubo posekanou cibuli, přidáme bobkový list, skořici a za častého míchání usmažíme pomalu dozlatova.

K opečené cibuli s kořením vmícháme rajský protlak a víno. Přidáme bylinky a 2-3 minuty povaříme.

Do takto připraveného základu vrátíme opečené maso, promícháme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C.

V troubě dusíme 2,5-3 hodiny, dokud není maso úplně měkké. Podle potřeby můžeme trošku podlít horkým vývarem nebo vodou.

Podáváme s bramborovou kaší.

Přidáno: 6.10.2019