Hovězí na zelenině

Ingredience

600 g hovězí kližky, olej, 2 cibule, 5-6 rajčat, 5-6 paprik, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 1 malá feferonka, 1 lžíce mouky

Postup

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět posekanou cibuli. Přidáme maso pokrájené na kousky a za stálého míchání orestujeme do zatáhnutí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme, přidáme feferonku a zasypeme rajčaty a paprikou. Podlijeme troškou horké vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. V tlakovém hrnci to bude hotovo mnohem dřív.
Podáváme s rýží, těstovinami, knedlíkem nebo špeclemi.

Hovězí na zelenině

Přidáno: 29.8.2009