Hovězí plátky na víně
Ingredience
1 kg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 2 cibule, 250 ml červeného vína, 250 ml vývaru, hladká mouka, 3-4 lžíce zavařených brusinek, olej
Postup
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji prudce z obou stran opečeme a vyndáme na talíř.
Do výpeku nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli a za stálého míchání 5 minut posmažíme.
K cibuli vrátíme maso, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí.
Měkké maso vyndáme, a zbylý obsah kastrolu dohladka rozmixujeme.
Nalijeme zpátky, vrátíme maso, přidáme brusinky, promícháme a ještě 5 minut povaříme.
Podáváme se šťouchanými bramborami.
podle televizního pořadu Prostřeno
Přidáno: 20.11.2010