Hovězí plátky na víně

Ingredience

1 kg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 2 cibule, 250 ml červeného vína, 250 ml vývaru, hladká mouka, 3-4 lžíce zavařených brusinek, olej

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

Na rozpáleném oleji prudce z obou stran opečeme a vyndáme na talíř.

Do výpeku nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli a za stálého míchání 5 minut posmažíme.

K cibuli vrátíme maso, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí.

Měkké maso vyndáme, a zbylý obsah kastrolu dohladka rozmixujeme.

Nalijeme zpátky, vrátíme maso, přidáme brusinky, promícháme a ještě 5 minut povaříme.

Podáváme se šťouchanými bramborami.

Hovězí plátky na víně

podle televizního pořadu Prostřeno

Přidáno: 20.11.2010