Hovězí v mrkvi

Ingredience

500-600 g hovězího krku, 2 cibule, 500-600 g mrkve, 200 g smetany na vaření, 1 lžíce mouky, 3-4 lžíce oleje, kořenící směs Harmonie chuti

Postup

Maso omyjeme, osušíme a zbavíme povrchových blan. Nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli za častého míchání do změknutí. Přisypeme maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme dohněda. Přidáme 2 lžíce směsi Harmonie chuti (množství upravíme podle slanosti), promícháme a podlijeme trochou horké vody (nebo vývaru). Pod pokličkou dusíme doměkka.

Až je maso měkké, přidáme k němu mrkev (očištěnou a pokrájenou na kostičky) a horkou vodu tak, aby voda sahala asi 2 cm pod povrch mrkve. Přiklopíme a dusíme dál, dokud není mrkev měkká.

Mouku rozkvedláme ve smetaně a přes cedník nalijeme k masu s mrkví. Necháme ještě 10-15 minut provařit na nejnižsím stupni.

Podáváme s vařenými bramborami.

Hovězí v mrkvi
Hovězí v mrkvi

zdroj: paní Anna Doležalová

Přidáno: 21.4.2013