Hovězí ve vlastní šťávě
Ingredience
750 g zadního hovězího masa, 3 cibule, olej, sůl, mletý pepř, hrst čerstvého tymiánu
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkolečka.
Maso nakrájíme na kostky, opepříme, pokropíme 3 lžícemi oleje a promícháme s cibulí. Necháme přes noc uležet.
Zahřejeme kastrol s nepřilnavým povrchem, vyklopíme do něj maso a za občasného zamíchání je opečeme dozlatova. Pokud pustí šťávu, necháme ji vyvařit.
Opečené maso osolíme, podlejeme troškou vody a přidáme k němu tymián. Pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas promícháme a podle potřeby podlejeme. Maso by nemělo být ponořené, vody dáváme jen trošku.
Maso podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo s dušeným špenátem a bramborami nebo polentou.
Přidáno: 9.6.2018