Hovězí ve vlastní šťávě

Ingredience

750 g zadního hovězího masa, 3 cibule, olej, sůl, mletý pepř, hrst čerstvého tymiánu

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkolečka.

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, pokropíme 3 lžícemi oleje a promícháme s cibulí. Necháme přes noc uležet.

Zahřejeme kastrol s nepřilnavým povrchem, vyklopíme do něj maso a za občasného zamíchání je opečeme dozlatova. Pokud pustí šťávu, necháme ji vyvařit.

Opečené maso osolíme, podlejeme troškou vody a přidáme k němu tymián. Pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas promícháme a podle potřeby podlejeme. Maso by nemělo být ponořené, vody dáváme jen trošku.

Maso podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem, nebo s dušeným špenátem a bramborami nebo polentou.

Přidáno: 9.6.2018