Karabáček s pepřem a bylinkami
Ingredience
500 g hovězího karabáčku, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, lžíce kuliček pepře, vývar, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, hrst čerstvého tymiánu, 2 větvičky rozmarýnu
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a posekáme nahrubo.
Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a za častého míchání je necháme zatáhnout.
Potom maso osolíme a podlejeme vývarem (asi do tři čtvrtin masa). Přidáme pepř, posekané bylinky a pod pokličkou dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podléváme horkým vývarem nebo vodou.
Změklé máslo dobře promícháme s hladkou moukou.
Až je maso téměř měkké (po 1-1,5 hodině), přidáme k němu máslo s moukou, promícháme a za občasného zamíchání dodusíme doměkka.
Podávat můžeme s libovolnou přílohou.
Přidáno: 6.8.2017