Kari guláš

Ingredience

600-700 g hovězí kližky, 4 velké cibule, 100 g anglické slaniny, olej nebo sádlo, sůl, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička kmínu, 300 ml vody, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce sojové omáčky

Postup

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, maso na větší kostky.
Na rozpálený tuk nasypeme cibuli se slaninou a společně osmažíme dozlatova. Přidáme maso a opečeme do zatáhnutí. Osolíme, promícháme s kořením a celý obsah pánve přesypeme do pekáče.
Ve vodě rozmícháme solamyl a sojovou omáčku a přilijeme do pekáče k masu. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa (cca hodinu a půl). Občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar.
Podáváme s knedlíkem, těstovinami, špeclemi, pečivem ... co kdo rád.

Kari guláš

Přidáno: 11.8.2009