Kližka v cibuli

Ingredience

800 g hovězí kližky, 1 kg cibule, 2 lžíce sádla, sůl, 1 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce Country koření

Postup

Očištěnou kližku nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na půlkolečka nebo čtvrtkolečka (podle velikosti).

Na zahřáté sádlo nasypeme dvě hrsti cibule a za častého míchání osmahneme dozlatova. Přidáme cukr a mícháme než se rozpustí.

Přidáme maso, mícháme a smažíme, až jsou maso i cibule hnědé.

Maso posypeme kořením a ještě asi 2 minuty smažíme.

Pak přisypeme zbylou cibuli, promícháme, lehce osolíme (pozor, ve směsi koření je sůl) a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání doměkka. Nepodléváme, cibule pustí dost tekutiny.

Podáváme se šťouchanými bramborami.

Kližka v cibuli
Kližka v cibuli

Přidáno: 22.9.2012