Medvědí kližka

Ingredience

1 kg hovězí kližky, 3 cibule, 1 lžíce mleté uzené papriky, 2 lžíce sušeného medvědího česneku, 1-2 chilli papričky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče.

Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme uzenou papriku, na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli, chilli papričky, medvědí česnek, olej a promícháme.

Podlijeme vodou téměř do výšky masa, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

Po půlhodinách kontrolujeme, promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Mouku rozkvedláme v půl hrnku vody. Až je maso téměř měkké, obsah hrnku nalijeme přes sítko do pekáče k masu, promícháme, podle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka.

Podáváme s jakoukoliv přílhou (rýže, knedlík, šťouchané brambory, noky, těstoviny, ...)

Přidáno: 20.2.2016