Mexický hovězí krk

Ingredience

750 g hovězího krku, 3-4 lžičky mexického koření, olej, sůl, 3 cibule, 2 malé feferonky, 2 plechovky červených fazolí, 1 malá plechovka sterilované kukuřice, 1 lžička solamylu, 200 ml červeného vína

Postup

Maso pokrájíme na nudličky a promícháme s kořením a jednou lžící oleje.

Cibuli pokrájíme nahrubo a přimícháme k masu.

V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpálíme malé množství oleje a maso s cibulí za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran (6-8 minut).

Podlijeme vínem, osolíme, přidáme feferonky a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vodou.

Fazole a kukuřici scedíme.

Solamyl rozmícháme v troše vody.

Až je maso měkké, přilijeme k němu vodu se solamylem, promícháme, přisypeme fazole s kukuřicí a ještě pár minut povaříme.

Podáváme s chlebem nebo rýží.

Mexický hovězí krk

Přidáno: 13.11.2010