Mrkvový guláš

Ingredience

2 lžíce oleje, 800 g hovězího masa, 1 cibule, 10 mrkví, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml tmavého piva, 1 hovězí masoxová kostka, sůl a pepř podle chuti, 3 bobkové listy, špetka cukru, 1 větší snítka tymiánu (nebo větší špetka sušeného)

Postup

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nahrubo, mrkev na kolečka.
V litinovém kastrolu či pekáčku rozpálíme olej a opečeme na něm maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo (trvá to asi 10 minut). Potom maso z kastrolu vyndáme a opečeme v něm cibuli s mrkví, dokud neztmavnou. Pak je posypeme moukou a zamícháme. Maso vrátíme k zelenině, promícháme, podlijeme pivem a přidáme rozdrobenou kostku masoxu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme bobkový list s tymiánem. Povaříme asi pět minut. Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C. Pečeme asi 2 a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Během pečení hlídáme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Mrkvový guláš
Mrkvový guláš
Mrkvový guláš

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 30.1.2010