Podzimní kližka
Ingredience
800 g hovězí kližky, 1 menší muškátová dýně, 4-5 malých bulv červené řepy, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, olej, 1 lžíce hladké mouky
Postup
Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo. Přidáme maso a za občasného zamíchání opečeme do zhnědnutí.
Okořeníme, osolíme, přidáme stroužky česneku překrájené na půlky, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme v troubě (při 180°C).
Zatím oloupeme dýni i řepu a nakrájíme na kousky.
Až je maso téměř měkké, necháme šťávu vydusit na tuk. Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme dýni a řepu, znovu podlijeme a dodusíme doměkka (cca 40 minut).
Podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.
Přidáno: 10.10.2015